top of page
  • Foto van schrijverJan

De fietsen van Wilier (2/3) : Mountainbikes


De Wilier mountainbikes: van rondje Wijgaardberg tot Breck Epic

Ook hier zie je de race bloedlijn mooi doorlopen. Of je nu om de twee weken een Hagelandse heuvel wil bedwingen of geregeld buiten de landsgrenzen grotere uitdagingen opzoekt, met een Wilier Triestina tussen de benen heb je alvast een streepje voor. Kant en klaar uit de vitrine of helemaal custom samengesteld. Enkele knappe hardtails onder de loep!

De weekendfavoriet: Wilier 503x “Aluminium hardtail flagship”

Je rijdt al rond met een Wilier mountainbike vanaf €649,00 (Wilier 409xb, 407xb). Maar als je goede voornemens je iedere week richting de Wijngaardberg sturen kom je als snel uit bij een bolide van om en bij de €1000,00. En laat dat nu net het budget zijn dat je nodig hebt om het aluminium hardtail vlaggenschip van Wilier aan te schaffen. Een alleskunner met 29” wielen, 100 mm veerweg en verkrijgbaar in 4 maten, 4 kleuren en 3 versies.

  • De COMP €999,00: Shimano Deore mix 10s, Suntour Raidon 100 mm vork en Miche MT-X wielen.

  • De PRO €1299,00 : Shimano XT mix 10s, Manitou Marvel comp 100 mm vork en DT-Swiss 444D wielen.

  • De RACE €1599,00: Shimano full XT 11s, RockShox Reba RL 100 mm vork en DT-Swiss XC44 wielen.

Den dikke: Wilier 503Plus "Think big, have fun”


Wilier 503Plus

Je kan er niet meer rond. Elk merk heeft er wel eentje of meer in z’n gamma: de Fat Bike. Eigenlijk werden ze het leven in geroepen om over los zand of sneeuw te rijden. Maar de Fat Bike heeft de laatste jaren zijn weg naar het brede publiek gevonden. De dikke banden met lage bandendruk bieden naast ongelooflijk veel grip ook nog eens extra ingebouwde schokdemping. Voordelen die niet alleen in de sneeuw maar ook op een rotsachtige helling van pas kunnen komen.

Bovendien speelt de cool-factor ook z’n rol, uiteraard.

Eigenlijk spreken we bij Wilier niet van een Fat maar van een Plus Bike. Het verschil? De iets minder dikke banden. Een Plus Bike situeert zich dus tussen een normale MTB en een Fat Bike.


Wilier 503Plus

Concreet wil dit zeggen dat de Wilier 503Plus op 7 cm brede Maxxis Chronicle 29” banden rijdt. Vooraan zorgt een Manitou Magnum Comp 100 mm voor de demping en schakelen doe je met een Sram GX1, 1x11 speed, groepset. Fun verzekerd dus! Den dikke is de jouwe voor €1899,00.

De “Perfect carbon entry-level” -middenklasser: Wilier 501xn

Ben (van Vitesse Fietsen) kocht enkele maanden geleden een Glossy Green exemplaar, over de kleur valt uiteraard te discussiëren. Maar over z’n soepele stuurgedrag en oeverloze grip bij hogere snelheden zijn we het alvast roerend eens. Je hebt bij deze knappe carbon fiets ook nog de keuze uit een Blue en Red Glossy uitvoering.

Een frame, van net geen 11 kg, is er vanaf €1000,00 en voor de topversie, Sram GX1 1x11 speed, met Miche MT-X wielen en RockShox Reba RL in Glossy Green (in Ben’s geval) leg je €2249,00 neer.

Den topper: Wilier 101x “Italian technology for infinite horizons”


Wilier 101x

Opnieuw zo’n genetisch besmette race-Wilier. De hele opzet van het 101x project was het creëren van een superlichte, highperforming crosscountry mountainbike. Voor de ontwikkeling van z’n carbon monocoque 60 TON frame werd gebruik gemaakt van hoogtechnologische snufjes die je ook terugvindt in de Zero.7 en Cento1 series. Een slimme asymmetrische achtervork, de geïntegreerde Di2 ready bekabeling en de tapered head tube, die zorgt voor optimale balans tussen stijfheid en beweeglijkheid van de fiets, zijn daar maar enkele van. Licht, snel en een ware streling voor het oog die 101x.


Wilier 101x

Je kan deze knappe Italiaan uiteraard helemaal zelf vormgeven met de Wilier Configurator. Ook bij de keuze van afmontage is enkel de sky de limit. De prijs voor een frame, inclusief thru axle, is €1800,00.

Bij ons staat er een mooie zwarte Wilier 101x, maat M, met Shimano XT 2x11 versnellingen en Fox Float SC voorvork die met jouw mee naar huis mag voor €3698,00.

0 opmerkingen
bottom of page