top of page
BGM-E-HORIZON-SUV-GENT-2245_01.jpg

Bedrijfsfietsen

Laat de wagen staan, breek de parking op en installeer een douche op het werk: iedereen de fiets op!

Vitesse helpt jou en je bedrijf op weg. Ontdek alle voordelen en ons aanbod.

De bedrijfsfiets is in!

Werknemers en bedrijven zien meer en meer het licht en kiezen voor de fiets als hét vervoersmiddel voor woonwerk-verkeer. Laat alle parkeerproblemen, het absurde fileleed en die bijhorende stress achterwege en peddel met je tweewieler naar het werk. En dankzij de e-bike is die keuze ook mogelijk voor werknemers die op meer dan 10km van hun job wonen.

In het concept ‘bedrijfsfietsen’ biedt de werkgever de werknemer een fiets aan. Dat kan door die fiets te kopen of te leasen. Voor werkgevers zijn deze kosten 100% fiscaal aftrekbaar. Als werknemer krijgt je een prachtig voordeel, dat zelfs cumuleerbaar is met een fietsvergoeding.


Benieuwd hoe de fiets jouw antistresspil kan zijn? Of hoeveel het jouw bedrijf zou opbrengen om voor bedrijfsfietsen te kiezen? We hebben alle voordelen en onze diensten op een rijtje gezet.

Klever_Y_Gala45_MY23_MagicBlue_action_4-scaled.jpg
Plan_de_travail_1_4x_10550222-fceb-4283-a90d-f519f49199e9.png

Voordelen voor werkgevers

De meeste werknemers wonen op een ‘fietsbare’ afstand van hun werkplek, maar komen desondanks toch met de wagen. Een bedrijfsfiets kan ervoor zorgen dat ze ‘s morgens gewoon langs de file fietsen en met een glimlach op het werk verschijnen.

 

  • Regelmatige fietsers zijn gezonder en zijn minder afwezig op het werk. Ook blijken fietsende werknemers alerter te zijn en zich beter te kunnen concentreren.

  • Het bedrijf heeft minder variabele kosten dan bij het gebruik van bedrijfswagens.

  • Fietsen levert vaak tijdswinst op bij druk verkeer. En natuurlijk nog meer als je een e-bike gebruikt.

  • Fietsende werknemers zijn goed voor het imago: ze tonen concreet dat je bedrijf aandacht heeft voor duurzaam ondernemen.

  • Fietsen is fiscaal voordelig: bedrijfsfietsen en alle aanverwante kosten zijn 100% aftrekbaar (dus ook fietsstallingen, kleedruimtes, enzovoort). Bedrijfsfietsen mogen zelfs gecumuleerd worden met fietsvergoedingen en firmawagens.

werkgever
werknemer

Voordelen voor werknemers

Al eens met de fiets naar je werk gereden? Dan heb je zeker gemerkt dat je frisser aan je werkdag kan beginnen. En ‘s avonds filevrij de werkdag wegtrappen, zalig toch?

  • 2 keer per dag 15 minuten fietsen zorgt voor gezonde beweging. Wie regelmatig naar het werk fietst, krijgt de conditie van een sporter. Yes!

  • Fietsen biedt je flexibiliteit en je bent soms sneller op je bestemming dan met de auto of het openbaar vervoer.

  • Fietsen brengt geld op! Je verbruikt geen brandstof, je betaalt geen parkeergeld, en je kan die anti-stressmassage ook achterwege laten. En als werknemer kan je vaak genieten van een belastingvrije fietsvergoeding.

  • Je zorgt voor ons milieu!

  • Wist je dat al onze fietsen gebruikt kunnen worden als bedrijfsfiets? Van e-bike tot koersfiets. 

Grandurance-RD-Elite-4009_01.jpg
XC_2023_SCOTT_BIKE_Photo_by_SimonRicklin_F3A5671.jpg

In samenwerking met 

Onze diensten

Hoe begin je als bedrijf aan die bedrijfsfietsen? Wel, wij helpen je met het hele verhaal.

Wij geven gratis advies

Interesse in bedrijfsfietsen? Dan geven wij graag een woordje uitleg over alle mogelijkheden, bij jou of in onze winkel. Ook testritten met onze fietsen zijn mogelijk.

Aankoop en leasing

Al onze fietsen, van e-bikes tot racefietsen, kan je kopen of leasen als bedrijfsfiets. Bij beide opties is de kost 100% aftrekbaar.

Onderhoudscontract

Om er lang plezier aan te hebben heeft een fiets regelmatig onderhoud nodig. Dankzij de verschillende onderhoudspakketten en -budgetten is de jaarlijkse check-up alvast geregeld.

Verzekeringen

Bij het leasen van een fiets wordt deze automatisch verzekerd tegen schade en diefstal. Logisch, zowel diefstal als schade hebben immers minder fijne (financiële) gevolgen.

Pechverhelping

Een platte band, kapotte derailleur, etc... Het overkomt je altijd op het slechtste moment. Binnen verschillende leasingpakketten zorgt men voor een pechverhelpingsdienst.

velobility_orig_edited.png
download (3)_edited.png
Untitled.png
onze diensten
nog vragen

Heb je nog vragen?

Wil je graag meer informatie over onze bedrijfsfietsen?

Bel 016/29 33 31 of vul dit formulier in.

Bericht ontvangen!

bottom of page