top of page
  • Foto van schrijverJan

De fietsen van Wilier (3/3) : Stad en elektrisch


Dagelijks naar het werk of in het weekend een crèmeke lekken?

Oorspronkelijk waren ze enkel bedoeld voor de Italiaanse markt. Maar ook hier vallen de mooie stadsfietsen in de smaak. Scherp van prijs en knappe looks, kortom een mooi pakket. De sportieve elektrische Wiliers zetten vooral in op een laag gewicht, gecombineerd met een sportieve rijhouding en Shimano Steps middenmotor.

Stadsfietsen

Wilier Este, Soave en Caorle

Comfortable, moderate of sportive. Dat is het uitgangspunt van de Wilier stadsfietsen.

De Este is de basisfiets. Een mooi blauw/zwart aluminium frame met eenvoudige maar degelijke onderdelen. 21 Shimano Altus versnellingen, v-brakes, Selle Royal comfort zadel, kortom alles wat je van een basisfiets verwacht voor een scherpe prijs: €478,00.

Met de Soave gaat Wilier al iets verder. Gemaakt voor iemand die op zoek is naar een meer sportieve stadsfiets voor middellange afstanden. Je rijhouding is licht gebogen (moderate) en het lichte aluminium frame zorgt voor een aangename fietservaring. Met z’n 24 Shimano Acera versnellingen kom je met gemak overal boven. Veel fiets voor €628,00!


Wil je nog een stapje hoger? Dan kom je uit bij de knappe Wilier Caorle. Hij heeft de meest sportieve rijhouding van de drie. Het lichtgewicht aluminium frame met geïntegreerde bagagedrager gecombineerd met Shimano Deore versnellingen en hydraulische schijfremmen maken van deze fiets het ideale pakket om rond te trekken. In het weekend, op vakantie of voor woon- werkverkeer. Dit kan al voor €788,00.

Ook al is het niet de core business van Wilier, ze slagen er wel in drie mooie, degelijke en bovenal, betaalbare stadsfietsen af te leveren. Alle fietsen zijn in uomo (man) of donna (vrouw) versie verkrijgbaar.

Elektrische fietsen

Een ideale woon-werkverkeer partner: Wilier Magneto

Wiliers antwoord op het grote woon-werkverkeer vraagstuk. Woon je op 10 tot 25 km van je werk? Dan is die afstand vanaf nu geen excuus meer. Laat de file voor wat ze is, met de Magneto kom je fluitend aan op je bestemming. De betrouwbare Shimano Steps motor met 418 Wh accu zorgt voor zorgeloze trapondersteuning tot 25 km/u.

Z’n lage gewicht van zo’n +/-22 kg heeft hij te danken aan z’n superlite 6061 hydroformed alu frame met vaste voorvork. Makkelijk schakelen doe je met een rapid shifter die de 10 versnellingen van de Shimano Deore derailleur aanstuurt. Lachend zwaaien naar de ochtendfile doe je al vanaf €2695,00.

De kampioen bij de vedergewichten: Wilier Refill

19 kg (-/+5% afhankelijk van de kadermaat), een echte lichtgewicht dus als je weet dat +/-25 kg eerder de norm is voor een e-bike met middenmotor. Dat heeft alles te maken met z’n carbon monocoque frame en voorvork. Hiermee wordt het meeste gewicht uitgespaard. Maar ook alle andere lichtgewicht aluminium onderdelen spelen hun rol.

De trapondersteuning tot 25 km/u gebeurt door dezelfde Shimano Steps motor als bij de Wilier Magneto hier in combinatie met een Shimano XT achterderailleur met 10 versnellingen. Het spreekt voor zich dat het lage gewicht resulteert in een grotere autonomie van de 418 Wh Shimano accu. Voor liefhebbers van langere fietstochten of -reisjes is deze fiets een echte aanrader.

Het prijskaartje is dan ook passend voor een high end lichtgewicht elektrische fiets: €3998,00.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page