top of page
  • Foto van schrijverJan

De fietsen van Wilier (1/3) : Racefietsen


Voor elke bestemming en elk budget!

Een rijke geschiedenis in het peloton is vertaalt naar een breed gamma fietsen die stuk voor stuk dezelfde stamboom delen. Innovatieve snufjes, doordachte afmontage, en zoals het hoort voor een Italiaan, looks om u tegen te zeggen. We zetten alvast enkele modellen uit verschillende categorieën op een rijtje. We starten met de racefietsen.

De opstapper: Wilier Montegrappa

Ondergebracht worden in de categorie opstap- of budget fietsen hoeft niet per se een slechte zaak te zijn. Zeker niet als het over de Montegrappa gaat. Deze fiets profiteert van alle hoogtechnologische snufjes en innovatieve ontwerpen van zijn grote broers.


Zo werd zijn double-butted aluminium frame voor 2017 volledig hertekend. Door het invoeren van enkele technische details van de rest van de familie kreeg deze Montegrappa een high-end look: geïntegreerde kabels, 27,2 mm zadelpen, monocoque carbon voorvork en de onmiskenbare Wilier-knik in de bovenbuis.

Je hebt de keuze uit vijf kleuren, een Shimano Tiagra of Sora afmontage en bedwingt ‘s zondags al kuitenbijters vanaf €799,00.

De middenklasser: Wilier GTR Team

Of je nu een echte racer of eerder een ‘s zondagse mamil* bent, deze fiets werd gemaakt voor de veeleisende allround fietser. Licht en snel maar toch comfortabel en veelzijdig voor iedereen die houdt van kilometers malen zonder stress. Het frame van de GTR Team werd gemaakt uit 46 TON / 30 TON carbon blend. Daardoor weegt het frame slechts 1190 gr. Niet slecht voor een middenklasser van die prijs.


Voor de samenstelling van je Wilier GTR Team heb je de keuze uit 4 kleur opstellingen en maar liefst 10 varianten qua afmontage. Prijzen variëren van €1699,00 tot €2498,00 voor de nieuwste GTR Team Squadra Corse. Met Shimano Ultegra 6800 en in dezelfde mooie kleuren als het 2017 Wilier Triestina - Selle Italia team van Filippo "Pippo" Pozzato.

Een andere mooie GTR Team Carbon Red, maat L, met Campagnolo Potenza groep en Campagnolo Khamsin wielen uit onze vitrine is al de jouwe voor €2298,00. Kom gerust eens kijken of hij bij je wieleroutfit past.

*Mamil: is een acroniem voor Middle Aged Man In Lycra, door de Engelsen in het leven geroepen en omschreven als “is someone who rides an expensive racing bicycle for leisure, wearing professional style body-hugging jerseys and shorts”.

De windkliever: Wilier Cento10 AIR


Wilier Cento10 Air

Our storied past and racing heritage have combined to produce a winning bicycle. Aerodynamics, low weight, and high ride quality make the new Cento10AIR a unique racing machine. Zo staat er te lezen op de Wilier website en ze hebben niet gelogen.

Een onvervalste Aero bike: platte bovenbuis, aero staande buis, eigen zadelpen met interne wedge en het in eigen huis ontwikkelde Alabarda stuur. Sinds z’n lancering overal bejubeld voor z’n prestaties. 95% van de rijders op onze testdag in oktober was bijzonder onder de indruk van z’n stabiliteit, rijeigenschappen en karakter. Om over de looks nog maar te zwijgen.

Het frame is beschikbaar vanaf €2500,00 en een complete fiets met Shimano Ultegra en Mavic Cosmic Elite wielen heb je voor €4850,00. Je kan hem ook helemaal zelf naar believen samenstellen op de Infinitamente Wilier website.

In onze vitrine staat een knappe Red White uitvoering, maat M met Shimano Ultegra afmontage en Mavic Cosmic wielen. Kom hem gerust bewonderen.

De klimmer: Wilier Zero.7


Wilier Zero.7

Moest er een slingerende geasfalteerde bergpas naar de top van de Mount Everest lopen, dan zouden wij hem met dit pareltje bedwingen. Pure technologie! Wilier nam de geïntegreerde kabels, geïntegreerde voorvork en verbeterde aerodynamica van de laatste Cento modellen en ging voor de Zero.7 nog een stapje verder. Het creëerde een sterk en stijf 60 TON carbon frame van 799 gr wat uiteindelijk een fiets van ongeveer 6,7 kg opleverde. Toptechnologie, de Zero.7 staat er bol van.

Het frame is beschikbaar vanaf €3200,00. Wil je de Ventoux deze zomer 6 minuten sneller beklimmen dan vorig jaar? Je hebt de keuze uit een twintig-tal combinaties wat betreft afmontage en wielen. Prijzen variëren van €5250,00 tot €10.500,00.

Ook van deze fiets kan je bijna alle delen van het kader zelf inkleuren op de Infinitamente Wilier website.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page