top of page
  • Foto van schrijverJan

Vitesse Kinnekeskoers vernieuwt en gaat offroad

De in Rotselaar wereldberoemde Vitesse Kinnekeskoers verandert van thema en locatie. De koers verhuist van het Dorpsplein naar het weelderige grasveld van De Koninklijke Wipmaatschappij en wordt een offroad-versie: de Kinnekescross. Afspraak op zondag 18 september 2022.


Jonge deelnemers en hun kinderfietsen op de Vitesse Kinnekeskoers 2021
Vitesse Kinnekeskoers 2021

Geen klinkers en asfalt meer dit jaar, maar gras en modder. Na vijf uitstekende koersen op het Rotselaarse Dorpsplein vonden we het de hoogste tijd om af te wisselen. Het event verhuist naar het grasveld en de kantine van De Koninklijke Wipmaatschappij, of de wip in de volksmond, ongeveer 300 meter verder richting Werchter. Er worden parcours met allerlei uitdagingen en obstakels gebouwd voor de verschillende leeftijdsgroepen. Bovendien breiden we de leeftijden uit en kunnen kinderen van 1 tot 8 jaar deelnemen. Dat kan nog steeds op gewone stadsfietsen, al is een stel banden met wat profiel aangeraden.


Niet onbelangrijk: ondanks de naam is de Kinnekeskoers/cross geen 'echte' koers. Er zijn geen winnaars of verliezers en alle deelnemers krijgen een medaille. Ouders of kinderen die iets te competitief de beuk erin zetten moeten we spijtig genoeg teleurstellen. We gaan volop voor plezier en ontspanning.


Halfweg augustus kan je terecht op www.vitessekinnekescross.be voor alle info en om in te schrijven. Wordt Rotselaar op zondag 18 september de nieuwe kweekvijver van toekomstig veldrijtalent? Wij denken van wel!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page