top of page
  • Foto van schrijverJan

Velo in de vitrine : Bergamont Grandurance RD 7

Bijgewerkt op: 14 feb. 2020


Bergamont Grandurance RD 7 tourfiets
Meet the golden bike. Nu, van echt goud is hij niet, dat zou onze bruine niet aankunnen. Maar wat je allemaal met deze Bergamont Grandurance RD 7 kan doen is een stukje edelmetaal wel waard.

Want stel je voor dat je één en dezelfde fiets wil voor woon-werkverkeer, weekendritten, sportieve uitstapjes, en zelfs fietsreizen met fietstassen. Zoek niet verder, je hebt je fiets gevonden.


Eigenlijk is de Grandurance RD 7 een gravel bike. De RD-versie (wat staat voor Road) heeft een koersstuur en dezelfde geometrie als de andere Grandurance-modellen, maar is uitgerust met allerlei nuttige snufjes: een bagagedrager, aluminium spatborden, dynamoverlichting,... De fiets blijft snel en good looking, maar plotseling is hij multi-inzetbaar.De Grandurance oogt strak en elegant. De kabels zitten mooi weggewerkt in het aluminium frame en de Schwalbe G-One banden geven de fiets extra karakter. Skinwall banden, wij blijven er fan van. Een klassiek bagagerek kan een fiets soms zwaarder of lomper doen lijken. Maar Bergamont koos voor een minimalistisch rekje van Racktime, dat bovendien dezelfde matzwarte kleur heeft als de aluminium spatborden. En dat past perfect bij deze fiets.


Als aandrijving vinden we een complete Shimano 105 afmontage terug. Crankstel, derailleurs, tandwielen, shifters en schrijfremmen, allemaal uitgerust met de beste prijs-kwaliteitslijn van de Japanners. Ook de lichtlopende naafdynamo is van Shimano. Die drijft de voor- en achterverlichting aan. Leds met standlichtfunctie trouwens.Op deze fiets zit, zoals wij zouden zeggen, alleen goed gerief. Maar wat de Grandurance RD 7 echt zo tof maakt is zijn veelzijdigheid. Je hebt drie fietsen voor de prijs van één, en je hebt er helemaal niet zoveel plaats voor nodig in je tuinhuis. Een strakke gouden fiets voor elke dag.


Bergamont Grandurance RD 7 : € 1799


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page