top of page
  • Foto van schrijverJan

Total Direct Énergie fietst in 2020 ook met Wilier Triestina

Bijgewerkt op: 31 okt. 2019


Wielerploeg Total Direct Energie rijdt met Wilier Triestina Zero SLR

Ons huismerk Wilier Triestina, sinds 2018 de fietspartner van Total Direct Énergie, heeft aangekondigd dat het voor de derde keer zal samenwerken met de wielerploeg. In 2020 rijdt Niki Terpstra dus opnieuw met een Wilier.


Volgens Andrea Gastaldello, CEO van Wilier Triestina, is de ploeg heel tevreden van het fietsenmerk en haar producten: "We zijn erg blij om samen te werken met het Total Direct Énergie team. In de eerste twee jaar hebben we samen met de atleten en technici van het team onze topmodellen Zero SLR en Turbine ontwikkeld en getest: succesvolle producten voor het team en - in de eerste plaats - succesvol voor de markt die deze fietsen als uitstekend beoordeelt."


De Franse ProContinental ploeg won dit jaar de Europe Tour Ranking en krijgt van UCI toegang tot alle WorldTour-wedstrijden van 2020. Dat wil zeggen dat de ploeg mag deelnemen aan de Vlaamse klassiekers en ook aan de Tour de France, de Giro en de Vuelta. We gaan Wilier volgend wielerseizoen dus vaak zien opduiken.


De standaard fiets die het team zal gebruiken is opnieuw de Zero SLR (of 0 SLR): ultra lichtgewicht frame, volledig interne bekabeling, groot comfort voor rijden tegen hoge snelheid, schijfremmen. De Zero SLR is de laatste toevoeging in de Wilier Triestina-catalogus.

Voor tijdritten voorziet Wilier de Turbine. Deze fiets werd ontwikkeld samen met het Amerikaans NACA (National Advisory Committee for Aeronautics) en is bijzonder aerodynamisch. Wilier heeft de fiets schijfremmen gegeven in plaats van reguliere remmen. Dat zorgt voor hoge remkracht in alle weersomstandigheden, maar ook voor minder turbulentie rond de wielen. En dat maakt de Turbine natuurlijk sneller.

Wilier Triestina Turbine tijdritfiets triathlonfiets
Wilier Triestina Turbine

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page