top of page
  • driesvancalster

De enige echte Vitesse Fietsen ANTI-VUILE-VLO-GIDS

Wist je dat je in 3 eenvoudige stappen de levensduur van je fiets kan verlengen met maar liefst 137,5 jaar? Huh? Jawel! Simpel: Poetsen, beschermen en smeren.

WAAROM JE FIETS POETSEN?

Eenvoudig gezegd, een propere fiets rijdt beter en gaat langer mee! Of het nu gaat om een eeuwenoude stationsfiets of een snelle racebolide, door je fiets regelmatig te poetsen verklein je namelijk de kans op mechanische defecten. Je zorgt ervoor dat de combinatie van vuil en overtollig smeermiddel je onderdelen niet extra gaan slijten. En dat zorgt er op termijn dan weer voor dat je minder snel onderdelen zal moeten vervangen. Zo is je portefeuille ook tevreden.


De jongens van Muc-off leggen in dit filmpje haarfijn uit hoe je met hun producten het beste resultaat bereikt.

Een propere fiets schakelt sneller, rijdt ook sneller en leeft dus langer. Bovendien krijg je die hemelsbrede glimlach van je favoriete fietstechnieker er gratis bij.

WAAROM JE FIETS BESCHERMEN?

Om minder te moeten poetsen! Om roest, corrosie en extra slijtage tegen te gaan is het geen slecht idee om je fiets na iedere poetsbeurt op een eenvoudige manier te beschermen met een coating. Het helpt ook om het vuil tijdens je volgende rit minder kans te geven om aan je fiets te blijven hangen, wat wil zeggen minder poetswerk!

Je fiets ziet er weer piekfijn uit en bovendien zorg zo’n coating er mee voor dat kleine krasjes in je frame onmiddellijk beschermd zijn.


WAAROM JE FIETS SMEREN?

Je wordt minder snel moe op een netjes gesmeerde fiets! Een goed gesmeerde ketting helpt om de vlotter en juister te kunnen schakelen, zodat je fris en fruitig de Chartreuzenberg kan bedwingen. Het helpt ook om wrijving te verminderen, wat er op zich dan weer voor zorgt dat jij minder hard moet trappen. Je wordt er dus minder moe van.

Het juiste smeermiddel zorgt ervoor dat vocht weg blijft. Het legt een beschermende laag op de aandrijflijn van je fiets, waardoor roest en corrosie geen kans meer krijgen. Smeer niet te veel, liever een keertje meer dan te veel in een keer. Een ketting die ‘te vettig’ is gaat alleen maar meer vuil opnemen. Doseren is dus de boodschap, met Muc-Off Dry Lube smeerolie bijvoorbeeld.

Ziezo, met deze tips is je favoriete vervoersmiddel weer klaar voor eindeloos fietsplezier de komende 137,5 jaar. Nog meer info nodig over de juiste producten? Vraag ernaar bij ons in de winkel.

Groetjes van je favoriete breed glimlachende fietstechniekers.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page