top of page
  • Foto van schrijverJan

Bergamont onthult nieuwe e-bikes voor 2020

Bijgewerkt op: 12 sep. 2019

Onze huisleverancier Bergamont stelde deze zomer haar nieuw gamma e-bikes voor 2020 voor. Wij, en ondertussen onze honderden Bergamont-klanten, zijn al een hele tijd fan van de Duitse degelijkheid én van hun design. Bergamont trekt volop de kaart van woon-werkfietsers en van mensen die méér van hun fiets verwachten dan een zeldzame zondagse rit. En dat merk je ook aan het gamma van 2020: stevig en duurzaam, gemaakt voor dagelijks gebruik.


Dit zijn volgens ons de hoogtepunten.


E-Cargoville LJ 70

Bergamont E-Cargoville bakfiets

De E-Cargoville LJ70 (of Long John met 70cm laadruimte) is de eerste bakfiets van Bergamont. De stevige fiets is gemaakt voor het vervoeren van grote ladingen, met een maximum laadvermogen van 90kg. Hij heeft een Bosch Cargo Line aandrijving en een Enviolo naafversnelling, en is eenvoudig instelbaar voor mensen met een lichaamslengte tussen 1m60 en 1m90.


Heel cool is het 'Power Dome' concept: de stuurinrichting, de kabels én de batterij werden in één onderdeel geïntegreerd. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar, zoals een kinderhoes tegen weer en wind, en kinderzitjes en een bagagebox van bamboe.


De E-Cargoville LJ 70 is beschikbaar vanaf 5.399 euro.


E-horizon Elite Speed

Bergamont E-Horizon Elite Speed pedelec
Bergamont's nieuwe speed pedelec

Ook dit type fiets is nieuw voor Bergamont, want de E-Horizon Elite Speed is de eerste speed pedelec van het merk, beschikbaar voor de Belgische markt weliswaar. Daar keken wij naar uit. De vraag naar speed pedelecs is de laatste jaren enorm gestegen. Met deze fiets komt Bergamont die vraag dus tegemoet.


De E-horizon Elite Speed heeft net zoals de andere E-Horizon modellen van 2020 een ingewerkte Bosch PowerTube batterij, het zogenaamde Smart Universal Chassis Concept. Deze batterij is natuurlijk wel wat krachtiger, met haar capaciteit van 625 Wh. Die capaciteit is trouwens uitbreidbaar met een extra klassieke Bosch-batterij. Dat is interessant voor mensen die over een langere afstand pendelen. De motor is een Bosch Performance Line Speed van de 4de generatie. De fiets bestaat in een mannen- en een vrouwenmodel.


E-Horizon Expert Amsterdam


De E-Horizon Expert Amsterdam is een upgrade van het model van 2019. Het Amsterdam-frame kreeg een moderne remake en heeft nu de uitstraling van een sportieve e-bike in combinatie met een lage instap. Nog beter is dat de hele E-Horizon Expert nu ook verkrijgbaar is met een krachtige 625 Wh batterij. Dat maakt langere en intensievere ritten mogelijk. De fiets heeft een Bosch CX motor en is uitgerust met een Shimano 1x11 SLX derailleur.

Bergamont E-Horizon Expert Amsterdam e-bike

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page