top of page
  • Foto van schrijverJan

Onze bescheiden pronostiek voor de ronde en de hel


Chauvinisme. Het staat in de dikke Van Dale omschreven als blinde liefde voor het eigen land. Iets wat de Fransen, Nederlanders en Britten vaak te veel en wij te weinig hebben. En de komende twee weekends mag het wat ons betreft gerust een beetje meer aanwezig zijn. In iedere huiskamer, aan elke tapkast en in alle kloppende fietsharten.

Een bescheiden pronostiek? F*** it, dit jaar mogen we weer dromen, mogen we weer chauvinistisch zijn, we hebben genoeg favorieten, België barst weer van het fietstalent. Daarom deze pronostiek voor Vlaanderens Mooiste en l'Enfer du Nord . En we reppen geen woord over Slowaken met lang haar.

Zondag 2 april 2017: De Ronde van Vlaanderen

101ste editie • 260 km • De officieuze nationale feestdag met nootjes en streekbier. En de koning van de dag wordt zonder twijfel Greg Van Avermaet. Op eerste, tweede én derde plaats. Die jongen gaat dat goed doen.

Leveren zeker ook een topprestatie volgens ons: Philippe Gilbert & Oliver Naesen.


Zondag 9 april 2017: Paris-Roubaix

115de editie • 257 km • Bloed, zweet, tranen en aan de meet een mooie kassei voor op de stoof. Ziet den Tom jong! Natuurlijk gaat die kerel winnen. Ze moesten het verbieden om daar anders over te denken!

Zorgen in de finale ook zeker voor vuurwerk: Jasper Stuyven & Sep Vanmarcke.


#zietdentom

Zalige hoogdag(en) gewenst!

Gegroet, Vitesse Fietsen

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page