top of page
  • Foto van schrijverJan

Velo in de vitrine : Pashley Countryman


Nog op zoek naar het ultieme vaderdag cadeau? Check onze Velo In De Vitrine: de Pashley Countryman.


De Pashley Countryman is een lichte, wendbare en sportieve fiets voor elk type verplaatsing. Woon- werkverkeer, een weekenduitstapje of misschien zelfs een korte fietsvakantie? Door de combinatie van een modern rijwiel- en aandrijfgedeelte en een klassieke elegante uitstraling, scoort dit pluimgewicht werkelijk op alle vlakken.

Een knappe alleskunner dus!

Onze prijs

Voor de Pashley Countryman betaal je €1695,00. Ook voor de vrouwelijke versie, de Pashley Aurora, kan je bij ons terecht. Bij aanschaf van één van deze bloedmooie Britten krijg je van Vitesse Fietsen het eerste jaar je onderhoud gratis.


De fiets

De Countryman is uitgerust met doordachte en hoogwaardige onderdelen. De Shimano Alfine 8 speed naafversnelling is er daar één van. Hiermee schakel je moeiteloos tussen een korte stevige beklimming en een strakker tempo over een jaagpad. De sportieve zithouding en het licht gebogen stuur voorzien van door Pashley handgemaakte lederen handvaten zorgen voor puur fietsgenot.

En terwijl je achterwerk comfortabel op een Brooks B17 natural leather zadel rust, staan de Panaracer Pasela banden en oerdegelijke lichte aluminium Mavic wielen garant voor een aangename rit.

Kan je echt overal naartoe met deze fiets? Ja! Het frame is voorzien om de fiets uit te rusten met een voor- en achterdrager. Je kan dus zonder problemen verschillende types tassen en -mandjes monteren. Je ideale partner om mee naar het werk te pendelen of om tijdens het weekend wat extra calorieën te gaan smullen in de Everbeurse lekdreef.

Voor echt hele lange fietstochten of een fietsvakantie met vele hoogtemeters komt deze fiets net te kort. Hoe makkelijk in bediening, vlot in schakelen en onderhoudsvriendelijk de Shimano Alfine naafversnelling ook is, ze zal je niet makkelijk over de Mont Ventoux of de Muur van Geraardsbergen loodsen.


Reynolds 531

Het handgemaakte Dusk Blue Countryman frame combineert moderne geometrie met traditionele lichtgewicht Reynolds 531 stalen buizen. Een combinatie die de fiets zijn tijdloos design en strakke wegligging oplevert.

Reynolds vijf-één-en-watte? Hoogwaardig lichtgewicht Engels staal dat sinds 1935 de favoriet is van stalen framebouwers overal ter wereld.


Tot begin jaren 90 kon je deze stalen frames terug vinden in het ganse peloton. Zelfs na de opkomst van aluminium maakte de flexibele inzetbaarheid van deze stalen buizen nog steeds het mooie weer. Maar met de komst van het nog lichtere carbon nam het gebruik van deze stalen buizen in de wielrennerij af.

Dit staaltype is trouwens hetgene waarmee in de jaren 60 het subframe van de Jaguar E-Type gebouwd werd. Maar ook verschillende vliegtuigbouwers versleten al tonnen Reynolds 531 staal. Reden genoeg dus om vertrouwen te hebben in het knappe retroframe van de Pashley Countryman.

Pro - contra

We zetten de pro’s en contra’s nog even op een rijtje.

+

Hoge kwaliteit

Eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk

Robuust en betrouwbaar

Ideale partner voor de sportieve fietser met stijl

-

Beperkte inzetbaarheid Shimano Alfine 8 spd bij lange fietstrektochten of fietsvakantie

Slechts beschikbaar in één kleur

Geen standaard verlichting

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page